La bellesa de la veritat

Albert Villanueva Carlavilla

Resum


La bellesa en les arts marcials i el plantejament de la lluita com a pràctica artística i filosòfica és una qüestió poc tractada en la història del pensament occidental però àmpliament comentada en el raonament japonès, xinés i coreà.

El present text està basat en la tradició estètica de la filosofia marcial japonesa. Plantejant elements per a la discussió en l’àmbit dels estudis d’estètica pel que fa a la relació entre la bellesa, l’art, la filosofia i les pràctiques corporals artístiques com a vies vàlides relacionada amb el coneixement i accions amb possibilitats gnoseològiques.


Text complet:

PDF

Referències


ANTOLINEZ, M.A. (1998), El go: un juego oriental milenario, Nueva Acrópolis

LEE, B. (1999), El Tao del Jeet Kune Doo, Eyras

NITOBE, I. (2005), Bushido, Miraguano Ediciones

STEVENS, J. (1985), Secretos del Budo, Edaf (Colección Luz de Oriente)

MUSASHI, M. (2004), El libro de los cinco anillos, Ladosur

ANÒNIM, [Nom d’usuari: Two-way street], 1 de gener del 2017, Bruce Lee: Lost interview [Arxiu de video], https://www.youtube.com/watch?v=QWyQNsXkrLo.


Copyright (c) 2017 Albert Villanueva Carlavilla

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons

Llicència de Creative Commons
"Filosofia, ara! Revista per a pensar", publicada per l' "Associació Filosofia, ara!" (https://goo.gl/99MhmS), està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a http://filoara.cat - Contacte: revista@filoara.cat