La voluntat i la consciència en la decisió.

Francesc Coloma Molina

Resum


 Tot i que la decisió és molt present en la nostra quotidianitat, les persones acostumen a desatendre les causes que les poden estar portant a decidir en cada moment. És necessari, doncs, estudiar l'etiologia de la decisió des de diversos punts de vista teòrics, a fi de saber millor el que ens pot estar portant a decidir de la manera que ho fem en cada moment, allunyant-nos així, en la mesura possible, de les decisions errònies.

 Aquest article proposa un estudi introductori de l'etiologia de la decisió des de les perspectives teòriques de l'ètica peripatètica i la teoria psicoanalítica freudiana.


Text complet:

PDF

Referències


Aristóteles. Ética nicomáquea·Ética eudémica. Traducción a cargo de Emilio Lledó Íñigo. Primera Edición. Madrid: Ed. Gredos, 1985. ISBN 84-249-1007-9. (Libro III, Capítulo 1).

Sigmund Freud. V. La interpretación de los sueños (Parte II). Traducción a cargo de José L. Etcheverry. Segunda edición, Buenos Aires: Ed. Amorrortu, 1984. ISBN 978-950-518-581-8 (Capítulo VII, F. Lo inconciente y la conciencia. La realidad).


Copyright (c) 2017 Francesc Coloma Molina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons

Llicència de Creative Commons
"Filosofia, ara! Revista per a pensar", publicada per l' "Associació Filosofia, ara!" (https://goo.gl/99MhmS), està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a http://filoara.cat - Contacte: revista@filoara.cat