El sentit de les Facultats de Belles Arts

Adrià Harillo Pla

Resum


En un context com l'actual, en el qual disciplines com la Filosofia de l'art, la Sociologia de l'art o l'Història de l'art fan grans esforços per reflexionar i comprendre l'actual paradigma de l'art, les Facultats de Belles Arts suponen la negació tant de l'artista modern com de la producció acadèmica d'aquestes altres disciplines.

Des d'una perspectiva històrico-social, aquest article té la pretensió de plantejar breument si tenen sentit aquestes facultats o si, pel contrari, suposen un frè de cara a l'acumulació del pensament humanístic.


Text complet:

PDF

Referències


BOZAL, V. (1997). Historia de las ideas estéticas. Madrid: Historia 16. p. 82

DANTO, A. C. (1998). Beyond the Brillo box: the visual arts in post-historical perspective. Berkeley: University of California Press.

SHINER, L. (2014). La invención del arte: una historia cultural. Barcelona: Paidós.

VILAR I ROCA, G. (2005). Las razones del arte. Boadilla del Monte: A. Machado Libros.

VILAR I ROCA, G. (2017) Precariedad, estética y política. Almería: Círculo Rojo Editorial.


Copyright (c) 2018 Adrià Harillo Pla

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons

Llicència de Creative Commons
"Filosofia, ara! Revista per a pensar", publicada per l' "Associació Filosofia, ara!" (https://goo.gl/99MhmS), està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a http://filoara.cat - Contacte: revista@filoara.cat