Diàleg instantani

Rubén Rubio Barrera

Resum


En aquest article es pretén mostrar la impossibilitat de mantenir un veritable diàleg amb sistemes de missatgeria instantània. Per fer-ho, primer s'intenta definir què és un veritable diàleg basant-se en l'etimologia de la paraula diàleg. A continuació es fa una comparació de forma entre els xats amb els textos escrits, i després es passa a establir un vincle amb el silenci, fent relacions amb autors contemporanis, com Martin Heidegger o Ramón Andrés.

Text complet:

PDF

Referències


ANDRÉS, R. (2010). «De los modos de decir en silencio». A No sufrir compañía. Escritos místicos sobre el silencio. Barcelona: Acantilado, 2010, pàg. 11-63.

Dechile.net. DIÁLOGO. Dechile. [En línia] [Data de consulta: 4 de novembre de 2017] http://etimologias.dechile.net/?dia.logo.

HEIDEGGER, M. (1990). «El camino al habla». A De camino al habla. Barcelona: Ediciones del Serbal-Guitard, 1990.

PLATÓN. (2010). «Crátilo». A Diálogos. Madrid: Gredos, 2010, pp. 529-606.


Copyright (c) 2018 Rubén Rubio Barrera

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons

Llicència de Creative Commons
"Filosofia, ara! Revista per a pensar", publicada per l' "Associació Filosofia, ara!" (https://goo.gl/99MhmS), està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a http://filoara.cat - Contacte: revista@filoara.cat